Sociale media.. Hoe beïnvloed het je

26-09-2021

Sinds eind januari had in mijn instagram pagina gedeactiveerd. Ik zat in een periode waar ik me onzeker voelde en met de sociale media werd het alleen maar erger. Dus zocht ik wat rust op en deactiveerde mijn account. Het deed deugd. Ik merkte plots wel wat een impact het op me had. Meer dan ik dacht. Ik vergelijk me met anderen. Zij leken altijd gelukkig en hadden altijd plezier. Diep vanbinnen weet ik ook dat het niet zo altijd is. Maar in mijn gedachten was het zo wel.

Sinds vorige week heb ik mijn account terug geactiveerd. Ik merk dat het met niet meer zo veel doet. Kijk ik een paar dagen niet op mijn account dan is het zo. Terwijl ik vroeger bijna geen seconde wou missen als er iemand iets postte. Ik ervaar nu terug rust en weet als ik me weer iets teveel bezig met wat anderen bezig zijn dat ik beter dan een break neem. Daar is niks verkeerd mee.

Hieronder geef ik jullie wat tips mee:


- Volg alleen mensen die kent of die je opbouwen
- Gebruik je tijd nuttig.. dus scrol niet heel de dag door.
- Vergelijk je niet met anderen en wees jezelf.
- Merk je dat je teveel tijd spendeert. Verwijder dan tijdelijk je account of app.
-zet je notificaties uit.
- Als je iets posts denk dan ook na voor wat je het post. Is het omdat je veel likes wil? Is het omdat je er voldoening in vind? Of doe je het om anderen op te bouwen.

Vergeet vooral niet dat alles rozegeur en maneschijn is in het echte leven. Ook al lijkt het zo op sociale media. Iedereen heeft wel eens mindere dagen die ze niet laten zien. Haal je voldoening uit Gods Woord!! en niet  uit ander mensen of sociale media.