Mijn getuigenis

08-05-2021

Christelijk opgevoed

Toen ik klein was lazen mijn ouders uit de kinderbijbel. Een groot boek met gekleurde prenten erin. Daarnaast baden we telkens voor het eten en voor het slapen gaan. Elke zondag gingen we naar de kerk. Daar had ik vriendjes en vriendinnetjes. Zij zaten met mij in de zondagsschool. Daar leerde we over God. Eerst een Bijbelverhaal en we sloten af met een knutselwerkje. Dat deed ik heel graag. Ik hou van knutselen en creatief bezig zijn.

Lagere school

Toen ik naar het 1ste leerjaar ging kreeg ik ook Protestantse Godsdienst. Het werd me toen pas duidelijk dat ik de enigste was op school (buiten mijn zus) die in Jezus geloofde. De rest van mijn klas volgde katholieke godsdienst en zelfs in die les werd bijna het woord God of Jezus niet vernoemd.

Ik zat altijd alleen in de les en voelde me ook anders bekeken door mijn klasgenootjes.

Zij begrepen ook niet goed waarom ik geen katholieke godsdienst volgende en mijn communie niet deed. Want iedereen deed dat. Oja en dan kreeg je ook veel cadeautjes. Daar was het vooral om te doen bij mijn klasgenootjes. Want voor de rest kwamen ze nooit in de kerk. Alleen dan.

Kamp

Mijn ouders stuurden mij vanaf mijn 6de op kamp. Ik vond het leuk om met zoveel kinderen te zingen en te leren over Jezus. Toen verschoot ik ook hoeveel kinderen er in God geloofde. Meestal vond ik kampen tof omdat er vaak leuke spelletjes werden gespeeld en omdat je er telkens andere kinderen leerden kennen. De studies interesseerden me toen nog niet veel.

Tot dat ik in Limauges op kamp was toen was ik 11 jaar. Zoals bij de meeste kampen was er ook een getuigenissenavond en op het laatste zei iemand van de leiding als je een keuze voor de Here Jezus maakt dan mag je altijd naar iemand van de leiding gaan. Op dat moment ben ik naar iemand  gegaan en zij heeft dan het verlossingsplan uitgelegd. Die dag heb ik een keuze gemaakt voor de Here Jezus. Samen hebben we gebeden.

Moeilijk periode

Het was niet omdat ik een keuzehad gemaakt dat alles zo eenvoudig was. In het middelbaar had ik het best moeilijk. Zowel op school als thuis. In april ging ik naar CIA week. Dat is een evangelisatieweek. Mijn ouders hadden mij  ingeschreven. Zelf had ik eigenlijk niet zo veel zin om te gaan. Tot dat ik aankwam.Het was een heel leerrijke en leuke week. De studies raakten me enorm aan. Ze gingen vooral over je eigen leven en daar had ik het moeilijk mee. Er waren studies bij zoals zelfacceptatie, Durf te dromen, Laat de Heilige Geest in je leven werken, moed, discipline, karakter hebben enzo.. en die studies hebben me veel bijgeleerd.

Ik leerde mezelf beter kennen en ik wist dat God me hier had heen geleid met een plan.

Het was een heel opbouwende week. Ik wou me laten dopen. Maar aan de ene kant was ik nog niet zo zeker.

De 1ste week van september was er een jeugdweekend.. Het thema van het weekend was. Wanneer ben je christen.....?! als anderen je een bepaalde weg zien gaan... of als je gedoopt bent,... Ja toen dacht ik zo van ja waarom laat ik mij niet dopen. Ik heb toen ook nog een paar goede gesprekken gehad met andere jeugd. Na het weekend wist ik het zeker. Ik wil me laten dopen.

Als je gelooft in Jezus dat Hij voor jou gestorven is aan t kruis dan is het  een logisch gevolg dat je je te laat dopen.