5 dingen die ik gebruik bij mijn stille tijd

24-05-2021

1. Mijn Bijbel
Ik lees uit de Herziene Statenvertaling. Deze Bijbel heb ik al enkele jaren en ben blij met deze. Het is gemakkelijker als de Statenvertaling. Want daar begreep ik de woorden niet altijd. Deze leest vlot en zo kan ik alles beter in zijn context lezen. Het is een compacte Bijbel dus neem ik deze mee naar de kerk, Bijbelstudie,..

Rond mijn Bijbel zit in een hoes. Altijd handig. Want bij de hoes steek ik ook een balpen bij. Zo kan ik er altijd iets bijschrijven of omcirkelen. Als ik markeer dan doe ik dat meestal thuis. Markeerstiften heb ik niet altijd bij :).

2. Uitlegbijbel

Enkele jaren geleden heb ik voor mijn verjaardag een uitlegbijbel gekregen. 'Het nieuwe Leven' praktisch geloven. Er staat uitleg bij maar vooral hoe je het praktisch kan toepassen op je leven. Ik ben heel blij met deze uitlegbijbel. Je leert er zoveel uit!


Er staan tips in, landkaartjes, uitleg over elk Bijbelboek en enkele Bijbelse personen worden uitgelicht. De Woorden die Jezus sprak staan in het rood gemarkeerd.

3. Christian Standard Bible

Sinds dit jaar heb ik de 'She Reads Truth' Bijbel. Deze is de Christian Standard Bible. Het leest vlot en bij elk Bijbelboek staat er uitleg en een Bijbelrooster bij. Zelf vind ik dat sommige woorden krachtiger overkomen in het Engels als in het Nederlands. En begrijp ik het ook beter. Engels heeft meer woorden die tot zijn recht komen in God's Woord.


Daarmee dat ik deze er ook bij neem. Deze Bijbel gebruik ik niet altijd voor mijn stille tijd maar meestal wel als ik een studie of een bijbelboek dieper wil bestuderen. 

4. Dagboek

Met Nieuwjaar heb ik een dagboek gekregen. Er staan 300 overdenkingen in. Deze gebruik ik dagelijks. Het is de 'Zij lacht' dagboek. Er staan korte overdenkingen bij. Daarnaast lees ik leesplannen van 'YouVersion' en ben ik bezig met de 'kleine profeten'. Het is goed om een dagboek te hebben. Zo kan je zien wat andere uit de tekst halen. Maar vergeet niet om zelf dingen uit te halen die voor jou van toepassing zijn. Graaf in Gods Woord.

5. Schriftje

Zelf gebruik ik een schriftje voor aantekeningen. Zo kan je opschrijven wat je hebt geleerd. Of als er vragen bij staan bij je overdenking. Kan je de antwoorden op schrijven.

Voor de preek gebruik ik ander schriftje waar ik mijn notities in maak. Zo heb ik meer overzicht.